• 18
  • ÁPR
7 éves a Clearservice! Interjú az ügyvezető igazgatóval.

7 éves a Clearservice! Interjú az ügyvezető igazgatóval.

Ismét van ok ünnepelni a Clearservice-nél, hiszen 7 éve már, hogy a cég biztonságos külföldi munkát biztosít az embereknek, és nem csupán egy állást, hiszen ez több annál, egy életforma, melynek során a munka mellett sok minden mást is megtapasztalhatnak az ide érkezők: fejlődhetnek emberileg és szakmailag, majd hazatérve könnyebben és biztosabban alapozhatják meg a jövőjüket.

A 7-es számmal az élet legkülönbözőbb területein találkozhatunk. Vannak, akik félnek a 7-es számtól, és vannak, akik csodálják. Hétszínű a szivárvány, hét napból áll egy hét, sőt a mesében is hét törpe van, de hogy mit jelent ez a Clearservice életében, milyenek voltak a kezdetek és mik a célok, arról Köllő Bálintot, a cég alapítójátkérdeztük.

   Mit lehet tudni rólad?

   Üzleti képzésemet a székelyudvarhelyi Modern Üzleti Tudományok Főiskoláján (MÜTF) végeztem, és folyamatosan képzem magam mind a mai napig. Angolul       társalgási szinten beszélek, a cég érdekében megtanultam a németet is. A vállalkozást 2012-ben hoztuk létre, és a feleségemmel együtt teljes odaadással dolgozunk a kezdetektől fogva azon, hogy sikeresek legyünk. Két kisgyermekünk van, nekik köszönhetően immáron örök fiataloknak számítunk.

   A célom az, hogy tevékenységünkkel hozzájáruljunk a környezetünk és társadalmunk szebbé, jobbá tételéhez amire egész jók az esélyeink hiszen a cégben sikerült    néhány olyan programot elindítani ami ezt erősíti és teszi lehetővé.

   7 éves a Clearservice, gondoltad volna?

   Igen. A céggel kapcsolatban mindig is hosszú távú terveim voltak. Amire nem gondoltam, hogy ennyire nehéz lesz az első három év, különösen az első. A 7 éves    születésnapnak nagyon örülök.

Honnan jött az ötlet? Miért éppen szállodatakarítás?

Egy ismerősöm adta az ötletet, aki külföldön dolgozott egy ötcsillagos szállodában. Akkoriban azt láttam, hogy olyan emberek élnek Székelyföldön, akik szeretnek dolgozni, jól is dolgoznak, a legtöbb területen viszont nem voltak túl jók a fizetések. Ezért szerettem volna, hogy a cégünk fő profilja olyan tevékenység legyen, amellyel kiemelkedő fizetést és jó körülményeket tudunk biztosítani a munkatársainknak.

Milyen célokkal indultatok 7 évvel ezelőtt, és mik ma a célok?

Amint említettem, küldetésként fogalmazódott meg, hogy olyan tevékenységet végezzünk, amelyért jól meg tudunk fizetni minden nálunk dolgozót. Alapérték számunkra a tisztesség, ezért fontosnak tartottuk, hogy teljesen legálisan működhessünk. Mindezt Németországban tudtuk megvalósítani. Célunk, hogy továbbra is képesek legyünk növekedni, fejlődni, s olyan lehetőségeket kínálni a munkatársainknak, mint amilyen például az Itthon Otthont Teremtünk Programunk.

Sikerült elérni a célokat?

Úgy vélem, igen. A Clearservice-nél az átlagkereset 1300–1500 euró között van, és a dolgozóink körülbelül 10.000 eurót tudnak félretenni egy év alatt, vagyis valóban kiemelkedő fizetést biztosítunk a munkatársainknak. Ez annak is köszönhető, hogy jóval kevesebb adó terheli a kollégáinkat, ugyanis kiküldetésben dolgoznak. A dolgozóinknak nem kell szállásköltséget fizetniük, és az is nagy előny, hogy ezt a munkát akár hosszú távon is lehet végezni. A Clearservice immár hétéves sikerében benne van minden kollégánk munkája. Fontosnak tartom, hogy olyan emberekkel dolgozhassak, akik szorgalmukkal, kitartásukkal, minőségi tevékenységükkel hozzá tudnak járulni a cég virágzásához.

Mire vagy a legbüszkébb?

Leginkább arra, hogy kitartóak voltunk, és nem adtuk fel. Ez sokszor nem volt egyszerű, hiszen Németországban nagyon magasak az elvárások, és ha nem lett volna bennünk elég kitartás, most nem ünnepelhetnénk a cég 7. születésnapját. De ugyanilyen büszke vagyok a dolgozóinkra is, hiszen az ő részükről is szükség van egy jó adag kitartásra ahhoz, hogy meg tudják valósítani a céljaikat. Amikor belevágtunk ebbe a vállalkozásba, mindig azt mondogattam magamnak: „Nincs olyan, hogy kudarc, csak túl kevés kitartás!”

Az is nagy örömmel tölt el, hogy amikor körülnézek a kollégáim körében, azt látom, hogy a legtöbbjükkel tulajdonképpen a kezdetek óta együtt dolgozunk. Úgy érzem, számukra is érték az, amit megteremtettünk, ezért vagyunk képesek egy csapatként küzdeni a közös céljainkért.

Te hogy látod, milyen az élet a Clearservice-nél?

Én tényleg hiszek abban, hogy a Clearservice-nél sokat teszünk a kollégákért, hogy a lehető legkönnyebb legyen számukra az elindulás. A Dolgozótámogatási Asszisztenciával folyamatosan segítjük a munkatársainkat. Már a kiutazásuk előtt, a kéthetes tréning során is odafigyelünk rájuk, megszervezzük a kijutásukat, és Németországban is segítjük őket mindenben, különösen a kezdeti időszakban. Nem tudok még egy céget mondani, amely ugyanilyen magas szinten gondoskodna a dolgozóiról. Természetesen a kezdet így sem egyszerű, hiszen meg kell szokni egy új országot, egy másik nyelvet, egy új munkahelyet, és persze a munka is új a többség számára, de úgy gondolom, hogy mi sokat teszünk azért, hogy a munkatársainknak mégis egy kicsit könnyebb legyen. Én pályakezdőként nagyon szerettem volna egy ilyen helyen dolgozni. Bízom abban, hogy a munkatársaim is ugyanígy gondolják, és hogy tisztában vannak azzal is, hogy ha van egy komoly célkitűzésük, például egy új ház vagy lakás, a gyerekek taníttatása, hiteltörlesztés, akkor ezt a céljukat nálunk el is tudják érni.

Azt mondják, 7 évente változás történik az életünkben, igaz ez a Clearservice-re is?

Körülöttünk minden változik, de ez természetes, mert folyamatosan fejlődünk. Persze van, ami nem változik, és nem is kell, hogy változzon. Ilyen például a mi vállalásunk is, vagyis az, hogy dolgozóink minőségi munkáját jól meg tudjuk fizetni, és hogy továbbra is legálisan működjünk. A vállalkozások nagy része az első évben csődbe megy, és azt mondják, hogy az a cég, amely képes volt 7 éven át működni, az hosszú távon is fenn fog maradni. Tehát mondhatjuk azt, hogy stabilak vagyunk, és velünk lehet hosszú távra tervezni.

A 2018-as esztendő legmeghatározóbb változása az Itthon Otthont Teremtünk Program bevezetése volt. Mi sem bizonyítja jobban, hogy a projektünk mások szerint is elismerésre méltó, mint az, hogy elnyertük vele Budapesten az Érték és Minőség Nagydíjat.

Az idén pedig egy olyan rendszer kifejlesztése a célunk, ami megkönnyíti a munkatársaink feladatait, leegyszerűsíti a papírmunkát, a kollégáink ugyanis papír helyett tableten kapják majd meg a szobalistát. Ezzel mindenképpen élenjárók leszünk Németországban, és örülünk, hogy jelentősen megkönnyíthetjük vele a dolgozóink munkáját.

A tavalyi esztendő végén felmértük munkatársaink elégedettségét. Nagyon jó eredményeket kaptunk, de az idén megkeressük azokat a területeket, amelyeken tovább tudjuk növelni az elégedettségi szintet, és az év hátralévő részében azon fogunk dolgozni, hogy ezeket megvalósítsuk. Azt szeretnénk ugyanis, hogy munkatársaink minél elégedettebbek legyenek, mert úgy gondoljuk, hogy elégedett dolgozókkal lehet igazán minőségi szolgáltatást nyújtani és kimagasló eredményeket elérni.

Mik a jövőbeli tervek?

A legfőbb célunk az értékteremtés a környezetünkben. Mivel alapszabály az, hogy valami vagy növekszik, vagy csökken, és nincs olyan állapot, hogy valami állandó, mert akkor onnantól csökkenés következik, ezért fontos számunkra a növekedés. A dolgozóinkkal kapcsolatban az a célunk, hogy anyagi jólétet biztosítsunk a számukra, és segítsük őket abban, hogy meg tudják valósítani az álmaikat. Minél magasabb létszámmal végezzük a tevékenységünket, annál több álom válhat valóra.

A vállalkozás alapítójaként az is a céljaim között szerepel, hogy képesek legyünk elérni, hogy a cégünknek olyan jó híre legyen a környezetünkben, amilyet megérdemel. Szeretném, ha a dolgozóink példát tudnának mutatni a többi erdélyi számára; hogy azt láthassák az emberek, hogy a mi munkatársaink a külföldön megkeresett pénzből itthon teremtenek maguknak otthont. Nagy öröm lenne a számomra, ha egyre több kollégánk tudná elmondani magáról, hogy a Clearservice segítségével sikerült elérnie olyan célokat, amelyeknek a megvalósítása itthon hosszú-hosszú évek munkája lett volna, vagy esetleg sosem teljesült volna.

Vannak olyan eredményeink is, amelyeket nem lehet anyagiakban kifejezni, és ez nem más, mint a szakmai és az emberi fejlődés. Nagyon jó érzés látni, hogy sok kollégánknak változik pozitív irányba a gondolkodása, az önbizalma, szakmailag is magabiztosabbakká válnak. Látva, hogy ilyen csodálatos változásokat tudunk elősegíteni, az a célunk, hogy még tovább növekedjünk, hogy minél több emberben tudjuk elindítani ezeket a pozitív változásokat.