• 30
  • OKT
Dolgozzak külföldön?

Dolgozzak külföldön?

El merjek indulni?

 

Nehéz kérdés, amit talán már te is sokszor feltettél magadnak. Van, akinek könnyű meghozni ezt a döntést, de van, akinek évekbe telik.

Habár sokan szeretnének minél hamarabb külföldön dolgozni és beállni a jól fizetett állással rendelkezők csapatába, mindenkiben erősen munkálkodik a félelem.

 

* Távol a családomtól?
* Távol a barátaimtól?
* Távol a kutyámtól?
* Távol a környezetemtől?
* Távol a jól megszokott minden napjaimtól?

 

Elsőre talán ijesztőnek is tűnhet. Főleg, ha nem volt még tapasztalatod hasonló helyzetben. Ez teljesen normális, nem Veled van a baj. A baj akkor van, ha a félelmed kerekedik felül és hagyod, hogy a bizonytalanságod nyerjen… Mindenre van megoldás!

 

Íme pár ok, hogy miért merj nekivágni:

* Valami új megtapasztalása: Igazából semmit nem veszíthetsz azzal, hogy kipróbálod magad külföldön, sőt… Olyan tapasztalatokat gyűjthetsz, melyek által csak fejlődhetsz. Ne hátrálj  meg csak azért mert félelmet érzel, hisz mindenki fél az ismeretlentől, de ha már egy ideje benned van a késztetés akkor menned kell! A kezdeti nehézségek ne szegjék kedvedet, mert rengeteget tanulhatsz belőlük!

* Nyelvtanulás: Más ország más nyelv és csak tőled függ mennyire sajátítod el azt.  Nemcsak a munkád során, hanem később is hasznát fogod venni.

* Magas fizetés: A legnagyobb motiváció még mindig a magasabb kereseti lehetőség külföldön. Pár hónap alatt olyan összeggel térhetsz haza, amivel megalapozhatod az életed.

 

Tudjuk, hogy sokaknak nem egyszerű, hogy a családjuk otthon marad, és hónapokig nem látja.

De muszáj látnod magad előtt a célt!

Ezt értük teszed.

- Ha vannak gyerekeid, akkor azért, hogy Nekik könnyebb életük legyen.
- Ha a pároddal vagytok ketten, akkor azért, hogy együtt építsétek fel a jövőt.
- Ha egyedül vagy, akkor is jól jön a külföldi kereset: rég dédelgetett álmokat valósíthatsz meg, magasabb életszínvonalon tudsz élni.

Egyetértesz ugye?

Ne feledd, nincs olyan dolog, amit ne érhetnél el, ha igazán komolyan gondolod!