Egy szobafiú/szobalány fontossága egy szállodában

Egy szobafiú/szobalány fontossága egy szállodában

A szobalányok és szobafiúk, akiket az emberek sokszor úgy hívnak, hogy takarítók szerves részét képezik egy szálloda sikeres működésének. Ezeknek az alkalmazottaknak megerőltető munkájuk van és körülbelül 1200-1400 eurót keresnek egy hónapban. A nagy szállodák számos szobalányt és szobafiút alkalmaz, akiknek a munkakörük, szállodától függetlenül nagyjából ugyanaz.

 

Ágyazás

Az egyik fő feladata egy szobafiú/szobalánynak, hogy előkészítse az ágyat a vendégnek.

El kell távolítania először a szennyes ágyneműt és párnákat, utána fel kell húznia a tiszta, friss ágyneműt. A szobafiú/szobalányok mindig átcserélik, az ágyneműt az ágyon mielőtt megérkezne a vendég, és sokan még akkor a vendég ott tartózkodása alatt is átcserélik naponta.

 

Fürdőszobák

A tiszta fürdőszoba tanúsítja azt, hogy a szállodában dolgozó szobafiú/szobalány jelentős erőfeszítéseket tett a helyiség fenntartására.

A fürdőszoba tisztításához hozzátartózik a WC és tusoló kabin kidörzsölése, a padló felmosása, és a kagylópulton való rend fenntartása.

Ugyanakkor a használt törülköző eltávolításáért i és új, tiszta törülköző biztosításáért is felelősek.

Jellemző, hogy a vendég a földre helyezi a törülközőt, ha újat szeretne.

 

Tisztítás

A szobafiú/szobalány dolga a teljes szoba kitakarítása mielőtt egy újabb vendég érkezne. A takarítás szintje és minősége függ a hoteltől, de ugyanakkor az alkalmazottól is. A népszerűbb és több csillagos hotelekben a takarítók felporszívóznak, letörlik a poros felületeket, kiürítik a szemeteskukát, megtisztítják a hűtőgépet, kávégépet és mikrohullámsütőt, rendet raknak a pultokon és éjjeliszekrényeken, valamint megpucolják a tükröket és ablakokat.

 

Egyéb dolgok

Bár a legtöbb szállodában vannak alkalmazottak, akik a vendégekkel való közvetlen foglalkozásért felelősek, a hotel menedzsmentje elvárja, hogy a szobafiúk/szobalányok barátságosan, udvariasan és professzionálisan bánjanak a hotel vendégeivel, amikor a folyosón, liftben, vagy lépcsőházban találkoznak velük. Ha találkoznak, a vendégekkel mindig kedvesen köszönniük kell, és segítőkészek kell, legyenek, ha a vendégeknek bármi kérésük vagy kérdésük lenne.

Ugyancsak ellenőrizniük kell, hogy van-e elegendő WC papír, törülköző, szappan és egyéb olyan fontos elem, amely a szobához tartózik.

 

A szállodatakarítás az üzemeltetés egyik kulcsterülete, amelyen ésszerű szervezéssel sokat lehet spórolni. Az itt dolgozók szinte észrevétlenül teszik a dolgukat, mégis jelentős mértékben rajtuk múlik, hogy a szállóvendég elégedett legyen.