• 15
  • DEC
"Itthon otthont teremtünk" - támogatói programot indít alkalmazottainak egy udvarhelyi vállalkozás

"Itthon otthont teremtünk" - támogatói programot indít alkalmazottainak egy udvarhelyi vállalkozás

Sok székelyföldi lakos külföldön keresi a boldogulást. Egy részük azért vállal munkát, hogy kint szerzett jövedeleméből itthon lakást, kocsit vásárolhasson vagy éppen gyereke továbbtanulásához teremtsen anyagiakat, más részük otthonától távol telepedik le. A Clearservice takarító cég németországi munkára szerződtet alkalmazottakat, azonban célja, hogy dolgozói néhány év múlva hazajöjjenek és itthon valósítsák meg álmukat. Ezért számukra „Itthon Otthont Teremtünk” támogatói programot hozott létre.

 

 

„Büszkék vagyunk arra, hogy az elmúlt évekre visszatekintve azt látjuk, hogy a nálunk dolgozók nem maradnak külföldön. Háromszáz főből mindössze három munkatársunk maradt kint, mindhárom azért, mert németországi állampolgárral házasodott. Úgy gondoljuk, napjainkban, amikor egyre több ember dönt a kiutazás mellett, fontos lépni annak érdekében, hogy akik elmennek, haza is jöjjenek" – vallja Köllő Bálint, a Clearservice cég egyik alapítója.

A céget két társával közösen, öt éve hozták létre abból a meggondolásból, hogy a székelyföldi munkavállalóknak németországi szállodáknál és vendégházaknál takarítói munkát szerezve segítsenek a hazainál nagyobb jövedelemhez jutni.

A jelentkezők között felmérték, hogy legtöbben lakásvásárlás, lakásfelújítás, autóvásárlás vagy hiteltörlesztés miatt mennek külföldre. Mivel küldetésüknek érzik, hogy segítsenek munkatársaiknak külföldön megkeresni az anyagiakat ahhoz, hogy megvalósítsák azokat az itthoni célokat és álmokat, amelyekhez különben egy élet munkája kellene, kidolgozták és januárban indítják az „Itthon Otthont Teremtünk” programot.

"Az első hat hónapos megtakarítást a cég bónusszal jutalmazza, hasonlóképpen a következő kilenc hónapban a lakásfelújítást, hiteltörlesztést is. Az azt követő időszakban pedig a lakásvásárlást támogatjuk egy nagyobb összeggel. Emellett elindítjuk a „Dolgozó Támogatási Asszisztenciá”-t, amivel segítünk az elindulásnál, a kiutazásnál, a kapcsolattartást az itthoni családtagokkal, valamint segítünk a kinti problémák gyors megoldásában" - – vázolta Köllő Bálint a program lényegét.

 

Magyar közösség Németországban

Felső korhatár nélkül jelentkezhetnek a cégnél azok a felnőttkorú férfiak és nők, akik Németországban végeznének szobalányi munkát.

Az előválogatást követően a trénerek két hetes itthoni szakmai képzésben részesítik őket, majd egy hetet kinn tanulnak. A német nyelv ismerete nem kizáró jellegű, a helyszínen – térítés ellenében–  biztosítanak nyelvtanárt számukra ahhoz, hogy az alapokat elsajátítsák.

Németországban a cég biztonságos munkakörnyezetet teremtett, létrehozva egy olyan közösséget, ahol mindenki magyar anyanyelvű.

A napi átlagban hat órát dolgozó munkavállalóknak három szobás lakásokat bérelnek: ezekben átlagosan négy-öt főt szállásolnak el, akik maguk gondoskodnak élelmezésükről – így az alkalmazottak évente átlagosan tízezer eurót félre tudnak tenni keresetükből.

A csapat felét párok alkotják. A cégalapítók azt tapasztalták, hogy ők kitartóbbak, és átsegítik egymást a nehézségeken. Ugyanakkor évről évre nő azok száma, akik a cégnél dolgozva néhány év után összeházasodnak, majd itthon vásárolnak lakást.

A cég tulajdonosai hisznek abban, hogy az „Itthon Otthont Teremtünk” programmal sikerül olyan támogatást adniuk, amivel a dolgozóik itthon megalapozhatják jövőjüket. „Erdélyiek vagyunk, és szeretünk itthon élni, itthonra tervezni. Jó látni, hogy dolgozóink legjava is így gondolkodik”.

Nemrég megegyeztek az Udvarhelyszéki Kis- és Középvállalkozások Szövetségének vezetőjével, hogy azok a hazatérők, akik a szakmában dolgoznának tovább, munkát kapjanak itthon. Erre már van példa, hiszen egy korábbi alkalmazottuk, akinek három éves németországi munkavégzés után sikerült rendeznie anyagi helyzetét, jelenleg egy helyi vendéglátó egységnél dolgozik szobalányként. A programhoz ugyanakkor megnyerték Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának támogatását is, mivel Csige Sándor Zoltán, vezető konzul szerint az mindannyiunk életét komolyan befolyásolja:

"A program abszolút egybevág a társadalom józan eszével. Azt szeretnénk, hogy a fiatalok érezzék itthon magukat Erdélyben. Különben nem az a baj, hogy elmennek, hiszen új kultúrát és új szakmát ismernek meg, de nagyon fontos, hogy visszatérjenek."

Forrás: Székelyhon